EL PROCÉS DE LA FERIDA
 

Aquest quadre uneix, com fotogrames, les imatges necessaries perquè es vegi el procés complet i l’instant en que es produeix una ferida.

 

LÍNIA NEGRA: representa el límit a través del que no hem de passar en el transcurs de la vida, si el travessem ens fem mal, ens provoca dolor, en qualsevol de les seves representacions, fisic, sentimental, psicològic,...

LÍNIA BLANCA: representa la vida, nosaltres, el que fem, el recorregut que seguim al llarg de la vida, o el de tant sols un instant.

LÍNIA VERMELLA: representa el dolor en sí.

 

1- Quan travessem el límit, és a dir, quan nosaltres (línia blanca) creuem la frontera (línia negra) és quan ens adonem que allò ens provocarà dolor, per això, en aquell mateix instant neix en nosaltres el dolor (línia vermella).

Sabem que ens farà mal, per exemple un tall que ens fem en un dit,però encara no ens en fa.

Al passar el llindar del dolor reaccionem instintivament en direcció oposada i tornem a entrar dins dels límits, això farà que no augmenti el mal que ens estem fent.

Seguint amb l’exemple del tall al dit, aquest seria l’instant en que ens adonem que tenim el ganivet fent un tall al dit i parem de tallar.

2- La línia vermella es dirigeix cap a la blanca, això representa l’instant entre el que ens adonem que allò que hem fet ens farà mal, fins que realment ens fa mal. És a dir entre que veiem el ganivet fa un tall al dit i pensem que ens farà mal, fins que realment ens en fa.

3- Quan es creuen és quan sentim el dolor. És quan cridem!

Aaah!, i es trenca el quadre en dos.

4- El recorregut que fa la línia vermella des de que creua la blanca fins a la negra, representa l’increment del dolor, a partir que creua la línia negra no augmenta més.

 

Joel Martinez i Miró
2005

 
 
 

©2007 joelmmiro

tornar